Invitasjon til Grøndalen gård

Vi ønsker velkommen til offisiell åpning av vårt CIGS solcelletak 30. mars kl 13.00

Anlegget er på 70KwP og skal produsere 65 000kwt i året, som er vårt strømbehov på gården. Det er også brukt et nyutviklet montasjesystem som er tilpasset nordiske forhold. Enova har støttet investeringen med 47% og kaller anlegget innovativt.
Les mer

Solenergi er i vekst både internasjonalt og her hjemme. Også landbruket har kastet sine øynene opp mot himmelen.

Hans Arild Grøndahl mener at investeringene i solanlegg svarer seg og er i pluss om ti år. I tillegg til gevinsten her og nå i form av ren energi. Les mer

Første i Norge - her får kyrne strøm fra solen

På Grøndalen Gård skal Dagros og de andre kyrne nyte godt av et nytt solcelleanlegg på fjøstaket.

Det er Oslo-selskapet Green Energy som har levert anlegget i samarbeid med japanske Solar Frontier, og stått for monteringen.
Ifølge daglig leder Eystein Aspesletten er det første gang solcellene, av typen CIGS, er montert i Norge. – De har tre viktige egenskaper. De har en bedre årlig energiproduksjon, har estetiske kvaliteter og man bruker vesentlig mindre råmateriale enn konkurrerende teknologier.

Vurderer du å ta i bruk solenergi på gården din?

Solenergi er spesielt godt egnet i landbruket, og gir miljøvennlig utnytting av lokale energiressurser.

Det vet Hans Arild Grøndahl. Stolt, frisk og omtenksom er kjerneverdiene for den økologiske gården på Auli. Det handler om dyrevelferd, økologi, bærekraft og riktig utnyttelse av egne ressurser. Les mer

Med solcelleanlegget på Grøndalen gård følger også ladestasjon."Nå kan jeg lade elbil når Solcelletaket produserer strøm! Det blir veldig gøy å kjøre elbil med egen strøm! Tenker klimagassutslipp som mange andre om dagen, og ønsker å være med på å ta ansvar! Min neste bil må bli el-bil! Alt lagt tilrette for at utkjøring av Nyr skjer miljøvennlig" Hans Arild Grøndahl.